13600

Idag åt vi en snabb frukost. Efter det gick vi en liten runda som slutade på 7,5km, eller 13600 steg om du så vill. Vi kom till Malmöskylten och tänkte att det var lika långt till sambons föräldrar, som att gå tillbaka, och vi skulle ändå dit senare på dagen - så vi gick hem til dem =D Det gör vi inte om. Hahaha.
Har varit där större delen av dagen, kom precis hem. Sambon har slocknat i soffan bredvid mig, framför Mr. Bean i väntan på Illusionisten.
Vi har ätit god mat idag också (dock inga bilder idag!), färdigmarinerade kotletter med olika sallader, en coleslaw och en med quinoa och "vanliga" grönsaker.
Igår var det då äntligen dags för de "färska hamburgarna" med pommes och milkshake.
  Milkshaken blev väldigt god (allt egentligen), vi hade lite glassrester i frysen, vanil och vanilj/knäck - hur gott som helst mixat med mjölk och lite vaniljsocker!!

Fredag, 29 maj.

Ja, då var det äntligen fredag!
Jag har gjort slutprovet i Naturkunskap B och skickat in det - får se hur det gick. Svarade kanske för kort....... Time will tell.

Har nu givit mig själv en ännu större huvudvärk, igår sökte jag in till socionomprogrammet - både i Lund och Helsingborg... Att man inte lär sig.

Kom fram till igår, efter lite grubblande, att jag hade velat jobba med ungdomar och sexuell frågor. Eller typ coaching (i brist på bättre ord) vid viktproblem, både över- och undervikt.... så jag vet inte.

Antagningen i Juli får bestämma åt mig.

Igår fick vi ut tentan i Emotioner i arbetslivet......och jag kommer ha nytta av litteraturen.

Senare igår, efter många om och men och väldigt konstiga vägbeskrivningar (ett brunt tegelhus är inte svart....) köpte vi balkongmöbler =D caféstil i trä. 


Kommer bli fint sen när vi får de andra stolarna från sambons föräldrar. Lite blommor hade vi också tänk oss.
Vi hann även med Bulltofta Kött igår, så nu är vi fulladdade med godsaker i frysen och ikväll ska vi ha hemmagjorda hamburgare!
Igår kväll tänkte jag pröva på att göra kärleksmums själv. Sist gick jag i förskolan och läraren gjorde det mesta medan 12 stycken 6-åringar hjälptes åt att mäta upp mjöl. Det blev inge vidare, igår alltså. Annars är jag rätt "haj" på att baka.....men inte igår. Det underlättar om man har ugnen på rätt grader. Satte in smeten på 175C istf 225C...inte bra...... konsistensen blev inge bra, smeten som ska vara ovanpå smakade väldigt mycket kakao.....ja.....men den gick att äta.... Huvudsaken kanske?

Just det, en smörgåsgrill blev det också!! Mumsigt värre =D

Matplaner

Ja, då blev det ändrade matplaner inför helgen. När vi låg och kollade på Hells Kitchen igår blev sambon sugen på hemmagjorda hamburgare (av någon anledning säger jag "färska hamburgare" hela tiden, men jag vet ju vad det heter=P) så vi ska ha det på fredag istället för räkbakelse. Snäll som man är ger man med sig...... Men han ska till sina föräldrar på söndag (Mors dag) och då får jag min räkbakelse. Min egna mor jobbar tyvärr hela dagen, så vi får träffas en annan dag och fira henne =D
Sen när jag intygat att det var ok började han dra på ordentligt.
"Vill du ha pommes eller morotsstänger?" Och jag hör på honom att morötter är fel svar.
"Morötter var jätte gott förra gången."
"Morötter??!!! Men pommes som är så gott!"
"Okej, då tar vi pommes då."
"Milkshake kan vi också ha till! Det är ju sjukt gott!"
"Men då måste vi gå rundan."
Hans ja där lät inte så sanningsenligt.... men vi får se =P

Ah lycka - ditt namn är picknickkorg, med tillhörande servis =)

Då har man varit på erikshjälpen i Åkarp, en picknickkorg blev det - av rotting =D
 servisen som kom till är vanliga tallrikar, muggar, knivar, gafflar och skedar i tjockare vit plast =) så de tåler en del. Fick även tag på ett nytt dricksglas till mig (sambon slog sönder, av misstag...., de andra två jag haft) - faktiskt han som hittade picknickkorgen=)
Hör och häpna, vi cyklade dit! Tog 15 min åt vardera håll, inte illa - väldigt stolt över oss.

Jag har bakat igen, havrekakor denna gången. Med bitar av toblerone och litelite cappucinopulver - blev riktigt gott. Iom att jag har börjat med en ny diet, och lappar med NEJ inte funkar (Anja), frös jag in resten av degen för framtida craving-stunder. Bara ta fram så många man vill ha, 175 grader i ugnen i 15 min. Klart.
Värre än Martha Stewart....... Det är så jag själv mår illa......

 

Och just det, en ny kolsyrepatron fixade vi till Soda Streamen igår =D

9271

Fullt upp igår!
07:00 Tvättid - som jag inte missade!
Sen var det handling när sambon kom hem och efter det  tog vi en liten promenad, trodde han. När vi väl var hemma hade vi gått en runda på 5 km (9271 steg). Nästa gång frågar han hur långt vi ska gå när jag frågar om han vill hänga med =P Men vi hade det mysigt, tyckte jag iaf. Pratade om allt möjligt, gjorde upp matplaner för veckan och en hel del lumpenhistorier........ så han måste ha tyckt vår runda var mysig, eller så pratade han bara för att benen gick på auto-pilot haha.
Men vi fick vår belöning när vi kom hem, varsitt hamburgermeal. Om det blev +/- vet jag inte men det smakade mycket bättre efter en sån runda iaf! Supergott.
Vi kom överrens om att gå samma runda på fredag, då ska vi ha hemmagjord räkbakelse - sjukt gott!! Måste komma ihåg att förbereda på torsdag bara..... Vi får se hur det blir med rundan.....vi är ju inte de största motionsentusiasterna...hrm. Om inte annat kanske jag går den själv när sambon jobbar? Hahaha, aja vi får se när fredagen kommer.


Idag ska vi till Erikshjälpen och strossa. Helt sjukt, men jag tycker det är roligt! Hitta någon liten grej och så; förra gången hittade jag ett kryddställ (utan kryddor) som vi använder varje dag - bara en sån sak! Får se om det blir något fynd idag =)

Det blir inget Ven, inte övernattning iaf. Jag äter hellre denna månaden också=P Men en runda över dagen verkar inte omöjligt =D lite friare att planera också, har en massa släktingar som fyller år i juni, helg efter helg =P
Jag längtar sjukt mycket till mitten av Juni, då är intervjun avklarad och vädret är lite varmare. Då ska jag cykla till Lomma och solbada=D Är jag riktigt ambitiös tar jag en runda till Bjärred och äter mjukglass - men hur ska jag komma hem sen?? Aja, vi får se =D


Intressantare än så kan det inte bli, eller?

Har kollat igenom de olika utbildningarna jag har sökt till och Hudvård verkar intressantast.

Den är på två år, sen är man diplomerad Hudterapeut och utbildningen är godkänd av SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation), bara en sån sak!

Människokroppens anatomi, fysiologi, det naturliga åldrandet, hygien och mikrobiologi.
Dermatologi och UV-ljusets inverkan på människan.
Yrkesinriktad kemi och fysik.
Entreprenörskap.
Personlig försäljning.
Ansiktsmassage.
Ansiktsvård, olika typer av hudtyper och problem, produktanvändning och lämplig apparatur.
Diatermi & vaxning, behandling av olika ofarliga hudförändringar.
Spaterapi, kroppsbehandlingar, spamassage, friskvård samt näringslära.
Makeup & kamouflage, färglära, behndling av ögonbryn och ögonfransar, öronhåltagning.
Manikyr & pedikyr.

Sen är det examensarbete och inte mindre än 4 LIA-perioder!! (Lärande I Arbete) 22 veckors praktik ute på arbetsplatser, inte illa!!

Ja, det kan nog bli bra =D Nu gäller det bara att de vill ha mig.....

Promenad

Då började man, otroligt nog, dagen med en promenad. Det var kvavt ute, jag hade en tjocktröja, linne, täckväst, joggingbrallor och underkläder - jag blev alltså svettig. Men det är väl det som är meningen?
1597 steg blev det i vart fall.

Hade en underbart god frukost, idag igen; mackor med kallrökt lax, creamcheese och gurka. Några gubbisar slank ner på tallriken också =D och ett glas C-vitamin

 

Lördag

Klockan är 15.55 och jag känner redan att det har blivit lite mycket socker - det är undefär lika mycket kvar av helgen!! Jobbigt.

Kolsyrepatronen i sodastreamen är slut - PANIK!!!!!!!

Dagen börjades med en snabb cykeltur ner till CoopForum när de öppnat där frukosten inhandlades; bullar med kallrökt lax och creamcheese - så SJUKT GOTT!!! Åt alldeles för mycket.
Det blev en tjuvare också, åt frukost i soffan och såg på Pretty Woman - sambon har aldrig sett hela innan, skandal säger jag!!
Lillebror har nu även fått sin konfirmationspresent - bara två dagar försent!! En bok om Php5 (fråga mig inte vad det är...... något med webdesign?).
Till lunch (en mycket sen lunch ska erkännas, är precis klar=P) blev det färdiggrillade revben - mumsigt!!

Har spenderat största delen av dagen med att läsa Helenas blogg (http://040skiljetecken023.bloggagratis.se/), ända från början - så nu är man lite up to date!! Hahaha, bara 18 månader efter alla andra!

I övrigt har jag börjat få konstiga ryckningar i höger tumme :^what's that all about???! Stress, måntro? Skulle nästan tippa på det *nickar* för ärligt talat är det inte lätt att inte veta vad som händer inom den nära framtiden, vart i Sverige man hamnar, om man kommer behöva lämna släkt och vänner eller om man bara behöver pendla. Det är oerhört frustrerande och det går inte en minut utan att jag tänker på det. Fruktansvärt.
Det är konstigt att jag inte har gett utslag på St. Lars mental-cases-ready-for-admission-radar, kanske dags att sätta på kaffe?
Jag är sjukt lättretlig och missförstår allting, och jag ber om ursäkt för det........ men ibland är det bättre att vara övertydlig också =P fast då blir jag väl sur för det också........ aja, får se vem som står ut med mig till slutet.

strömavbrott

Ja, nyss var det strömavbrott och det fick mig att fundera.

Varför snackar man om att lägga alla ljus och tändstickor på samma ställe, men gör det inte?
Varför har man ingen ficklampa?
Varför har man inte reservbatteri till mobilerna liggandes utifall det skulle bli strömavbrott?
Varför har man alltid handlat samma dag som det blir strömavbrott?
Varför oroar jag mig över ovan nämda mat medan sambon oroar sig över inspelningarna från TV?

Ja, lite sånt hinner man fundera över på 10 minuter.

Och hur beroende är man inte av el????
Datorn (som, som tur är, är laptop!), TV, inspelningsbara DVD:er, sorround, kyl/frys, hiss, trappuppgångsbelysning och så vidare - det är ju helt sjukt!!

Men det är ett beroende som är svårt att bli av med, och som många nikotinberoende vet jag inte ens om jag vill försöka göra mig kvitt behovet.

shopping & bakning - vilken fredag=)

 Aaaaaah yeeees - muffins=D Lööööööööööööööööööv it!!!!
Dessa är gjorda på ett recept för amerikanska muffins, och jag måste säga att de blev väldigt luftiga och "fuktiga" - så som jag tycker muffins ska vara....inte hårda och kompakta - jag har gjort några sådana också i mitt liv =P

Jag och Anja åkte till Malmö Entré och gick runt, jag har inte varit där innan så det var lite spännande. Vi åt på SunsetBoulevard, någon typ av macka och pommes:^ Aja, mätt blev jag iaf.....
Jag var duktig och höll mig från att handla kläder - egentligen behöver jag skor, även om sambon inte håller med om det..... Men inne på Lagerhause gick det inte att hålla igen, det går bara inte!! Hittade fyra små glasskålar (till glass alltså, inte skålar av glas...) som såg ut som gigantiska muffinsformar med matchande skedar till, men de var i fyra olika nyanser av rosa och jag ville ha blå.....så det får bli dem en annan gång. Kanske.
Iaf. Jag köpte vanliga muffinsformar, som jag använde när jag kom hem. de är prickiga (LÖV IT!!), fast det syns inte så bra på bilden /= Men det är de. Jag köpte också lite krokar med sugpropp till köket så vi kan hänga upp våra mått (dl/mtsk/tskd/krm) och kökkssaxarna för easy-access =)
Köpte även krokar till badrummet. Tycker inte det känns så fräschat att ha handdukarna hängades på handdukstorken som sitter precis bredvid toalettstolen :^ så det har jag åtgärdat. Efter att bara ha bott här i ett år. Hahahaha. Shit va långsam man är ibland =P

Grejorna som jag har beställt låg och väntade på mig innanför dörren när jag kom hem från stan =) Men det fattades ett örhänge =( Så jag mailade dem och sa som det var, jag trodde de såldes i par - eftersom det står så på deras hemsida - och två timmar senare fick jag tillbaka att de skulle skicka ett till och att "det skulle vidtas åtgärder så att detta inte kommer upprepas". Mycket snällt av dem =)
Grejorna skickades från deras lager, i England, i måndags den 18:e och låg på mitt hallgolv idag fredag den 22:e och då var det en röd dag igår. Vilket jag tycker är helt fantastiskt!! (Vissa företag i Sverige är inte så snabba.......)

Blompiercingen jag beställt var väldigt stor...... men jag tror det behövs en mindre stav (vilket jag har hävdat länge, men de "som kan det här" säger nej....men jag säger jo!=P Så jag får beställa en mindre stav helt enkelt och testa=) Sedan beställde jag en lite stjärna, supersöt och den känns inte alls i gommen! Mindre än de vanliga titankulorna jag hade från början =o Så det är roligt, men det är något vajs med den också och den typ vinklas - vilket inte känns när man har en kula, men när man har en taggig stjärna känns det desstu mer..... En mindre stav is the way to go =P
Jag beställde även fejkade näspiercingar, tänkte testa hur det såg ut med piercing i läppen.....men de var SJUKT små. Å andra sidan har jag små läppar =P så det jämnar kanske ut sig?
 Där är solbrillorna också =)

Ikväll blir det Bröllopsduellen med sambon, han är lagom entusiastisk - men vad gör man inte för att behålla husfriden? =P till filmen blir det hemmagjorda snickers - också sjuuuuukt gott!!! (de är han betydligt mer entusiastisk över.....av någon anledning=P)
 
Men jag tog "mitt förnuft" (ha!!) tillfånga när jag var på väg mot chipshyllan - det räcker gott och väl med muffins, snickers och färska jordgubbar =)

Grannen (ovanför) har skaffat hund....
1) en boll kastas över golvet. Studs. Studs. Studs. Studs. Rull.
2) Lätta valpsteg över golvet (vårt tak).
3) Tunga barnsteg (jämfört med valpen då....) efter valpen för att ta bollen.
4) Ett gnyende när barnet råkar trampa på valpen/ valpen springer mellan benen på barnet i sin iver att ta bollen.
5) Lyssna på musik och försök ignorera  det faktum att jag bara är avundsjuk och också vill ha hund.
Upprepa i två timmar, eller mer vid behov.

Idag vid elva tiden (på förmiddagen, tack och lov) var det en jämn ström av skall och en mansröst som säger/ryter Tyst! och jag som tänker "Stackaren är kissig....sitter säkert framför ytterdörren och skäller=(" En dag kommer jag gå upp där och erbjuda att gå ut med det lilla livet - innan den blir stor och oreglerbar...... Med tanke på hur stor den är nu och hur kort tid de haft den kommer den bli gigantisk! Aja, inte mitt problem. Om den inte springer ner mig i foajén förståss....hmm.... Spännande.

Kamerajävel!!!

Då har man varit och sett när lillplutten blir konfirmerad=) Det var en lagom lättsam tillställning med mycket musik och även lite bugg! De var jätte duktiga allihop!
Innan jag gick hemifrån var jag mycket noga med att rensa kameran så jag skulle få med linslusen (lillebror) och där sitter vi i kyrkan och tar fina bilder och sånt, sen när jag nu skulle föra över dem så är det istället bilder som vi tog när vi var i Kristianstad :^ va fan, liksom!!??
Där var två bilder som klarade sig =(
  Menmen, får be brosans flickvän om bilder - hon har sån snitsig kamera=D

En annan sak som var en besvikelse var maten. I menyn stod det

biff med bambu, kyckling, räkor, fläsk,
friterad banan och glass

vad får vi in?
Biff med bambu, kyckling i curry, en friterad räka och två friterade fläsk och sötsur sås..........
Jag hatar kyckling i curry.... besvikelsen var stor, och hade jag vetat att det var så det låg till hade jag beställt biff med bambu bara =(
På plussidan fanns det picklesgurkor och en god tzatziki till salladen - men ändå.....

Idag ska jag och Anja gå på bio, se 17 again - verkar hysteriskt rolig. Jag är inte så glad för Zac Efron, men det är ju andra med också och en komedi är alltid en komedi.

Nu börjar sommaren närma sig med stormsteg. Detta är min näst sista vecka på NTI komvuxdistans: Naturkunskap B - känns lite jobbigt, kommer ha ett stort prov nästa fredag som täcker all områden vi har gått igenom. Man får 5 timmar på sig och det tackar jag för!
Nästa vecka på torsdag kommer vi få ut tentan i Emotioner i Arbetslivet, känns inte som att vi har lärt oss något direkt och jag kan inte påstå att jag haft någon använding av litteraturen jag spenderat närmre 2000:- på.....lite irriterande. Men de är kanske bra att ha senare i livet? Det märker jag =P

Köpt grymt snygga solglasögon igår =D blir kanske en bild på dem en annan dag..... om jag har lust.

Nu är det inte lång tid kvar till intervjun, börjar nästan bli lite pirrigt. De kanske inte vill ha mig? =P
Oavsett var jag kommer in hoppas jag att jag får en egen lägenhet med kök eller studentboende med eget kök!! Och eget badrum. Jag har tillräckligt svårt för att städa toaletten, det sista jag behöver är att städa efter 13 andra :^

Konfa.....bl.a.

Nej, jag är alldels för gammal för att bli konfirmerad tillsammans med de andra små liven (unegfär 7 år.....) men min lillebror ska.
Jag kommer ihåg min egna konfirmation. Mycket väl. Bitvis. Och nej, jag söp inte - jag sysslade inte med sånt då, inte nu heller för den delen. Måttligt är bäst *tråkmåns* Men det var så längesen, och efter 7 år försvinner vissa detaljer.
Jag var kortast i tåget genom kyrka, jupp - inte illa när man är 30 pers - men detta visste jag inte då utan fick uppleva när min mosters man visade mig inspelningen några veckor senare...... Schysst.
Jag fick äran att läsa ett stycke ur någonting.....fråga mig inte vad det var nu, men då kunde jag den. Inte heller. Hahaha. Men de missade att sätta igång min mick!! Så när jag var halvvägs började min stämma höras så de samlade släktingarna till 30 ynglingar också kunde höra mig.
Jag kommer ihåg att det tog mycket längre tid än vad jag först trott........

Iaf. Nu har turen kommit till min lillebror, som är 15 år fyllda. Och igår fick jag ett sms =)

Hej Sis=) Mamma undrade vem jag ville
ha som fadder på Konfirmationen.
Lägga vatten på huvet eller vad dom gör =) och
jag sa dig direkt. Men vet inte ifall du vill? ;)

Självklart ville jag! Vilken storsyrra hade inte velat det??? (she must be mental....for sure.....) Så jag ska vara fadder!! Så då är man både fadder och Gudmor till brosan, inte illa;)
Jag fick ingen fadder :|  Antagligen lika bra, haha.

Jag kommer ihåg att jag fick en mobiltelefon när jag konfirmerades....begagnad dock, men jag älskade den telefonen och blev överlycklig över att jag fick den, grät stora floder och mammas (dåvarande) fästmans skjorta fick en stor blöt fläck på bröstet, lite ovanför magen (han var LÅNG). Ah, memories =)

Efter brorsans konfirmation ska vi käka på kinarestaurang här i Arlöv. Hoppas maten har blivit godare än sist jag och sambon tog take-out..... Tvivlar på det, men det är väl lika bra - nu när man har en diet att följa, för det är inte en bantning, när man bantar håller man väl igen? =P

Hoppas brosans present kommer i tid, det är meningen att han ska få den imorgon. Beställde den i måndags....har inte fått något mail om att den ska vara skickad - jag börjar bli lite orolig, det är trots allt röd dag imorgon....
Historien upprepar sig, han fick sin födelsedagspresent en vecka försent.... om man räknar från kalaset, han fick den faktiskt på sin födelsedag. Då åt vi också kinamat - jag ser ett mönster =P

Apropå (HUR stavas det egentligen?) diet så börjar mina kläder sitta som "vanligt" igen. Man börjar se kurvaturen i midjan mycket bättre igen och jag är döglad=) Det är de små sakerna i livet som gör det, eller hur?
Nu är det bara tre veckor kvar tills jag får lov att byta ut smyckena i örat =)

Jag har beställt de här sötisarna. Jag har även beställt lite annat smått och gott - jag tycker det är en jättebra sida!! Överkomliga priser, schyssta fraktvillkor och de sänder till hela världen (Sverige iaf...) Jag får visa dem sen när jag har fått dem, uppdaterar även hur lång tid det tog att få sakerna från att de skickat dem=) kan vara intressant att veta...

Idag blir det köttfärslimpa á la Moi, med potatis och ev. pepparsås....kan det vara gott?? Vi får testa, sambon verkade positiv till det iaf =)

Nu till den stora frågan, vad ska jag ha på mig imorgon - Kan inte se ut hur som helst när man ska vara fadder =)

Sommarbestyr....

Nu tror du säkert att jag vatt i trädgården och rensat rabatterna, men icke - vi bor i lägenhet och inte ens mina plastblommor blir långlivade.
Utan jag syftar till de sommarbestyr som man har som kvinna - med sig själv.
Som kvinna har man det inte lätt alltid -  nu säger jag inte att det är lätt att vara man! Men jag kan ju bara tala ur min synvinkel, eller hur? - man rakar benen på morgonen och dagen efter vid lunch är de taggiga igen..... Inget roligt, halva sommaren går ju åt till att raka både här och där. Och lite där.
Man smörjer in sig med brun-utan-sol (som i fortsättningen kommer benämnas BUS), som sätter sig i handflatorna så det ser ut som att man har skalat morötter till en hel kaninfarm.
Man får för sig att man ska bleka tänderna men vill inte pröjsa 3000:- hos tandläkaren och beställer hem tandblekningspenna..... "Applicera på torra och rena tänder"....okej tänkte jag och borstade tänderna...men hur får man dem torra?=^ De sitter liksom i munnen!!
Okej, man börjar andas med munnen stängd, men läpparna uppdragna - ungefär som ett leende á la Hannibal Lector - (tur man har gluggar mellan tänderna!!!) det låter lite creepy och sambon knackar på badrumsdörren och frågar om man mår bra, han får ett krystat "Nhnnnn....." tillbaka. Okej, tänderna ser torra ut nu och jag tar fram min penna - som faktiskt är riktigt snygg i silver - snurrar och pennan klickar men det händer inget. En gång till. Klick. Pennan är lika torr som mina tänder. Klick. Klick. Klick. I min frustration glömmer jag av mig och mitt Lector-leende försvinner - tänderna är blöta igen. Helvete! Börjar flåsa igen som innan till tänderna är torra. Klick. Klick. Klick. Äntligen! Börjar applicera gelen som faktiskt doftar pepparmint och inte as. Nöjd med mitt resultat slappnar jag av och  Lector-leendet försvinner,  jag plockar undan allting. Läser hastigt igenom instruktionerna "Låt torka ca. 1 min." Allting kan inte gå enligt planen, eller hur?
Aja....efter några gånger gör det inte lika ont längre att hålla på så. Och sambon tycker det är skitkul....

Sen har man det här med att hitta en bikini!! Hade jag inte sett tjock ut i en dykdräkt hade jag tatt på mig en sån, det är en sak som är säker.

15/200.....pinsamt.

Yupp, du läste rätt.
Jag har spelat harpan på denna datorn 200 gånger och vunnit 15.....det är ju fan pinsamt, om inte patetiskt. Efter 30:e gången borde jag ju lärt mig hur man spelar - eller hur? Faktum är att harpan gick mycket bättre på min gamla dator....så jag tror Vista jävlas bara. Ja, så måste det vara. Nu känns det mycket bättre.

Var inne och kollade på studentboende innan och jag säger bara NO WAY att jag tänker bo i korridor - man delar kök med TRETTON (13) andra, jag tycker det är tillräckligt jobbigt när sambon inte diskar!!! Jag kommer bli knäpp, jag kommer inte klara det - jag måste ha en vanlig lägenhete helt enkelt.

Då har man lite (dock vaga) planer inför sommaren - något att se fram emot!!!
1) Midsommar med Anja i Kalmar, ev. Om hon inte jobbar...... /=
2) Ven med sambon - om campingen kan svara i telefon någon gång.....
3) Sitta framför dörren och vänta på att få besked från Landskrona om jag har kommit in på KY.
4) Öland med Anja - nu har du faktiskt lovat..... Mari fick faktiskt åka till Öland....jag fick se slottet i Kalmar....utifrån.....i regn. Så det räcker inte med att stå vid bron och fota - vi måste över och det ska vara solsken. Känn pressen ;)
5) Fylla år!!!
6) Sitta framför datorn och klicka på uppdatera inne på studera.nu för att se om man kommit in någonstans, i mitten på juli.
7) Bli solbränd =)
8) Bli av med mer än de 4 cm jag blivit av med de senaste dagarna =)
9) Flytta?
10) Börja skolan igen på heltid, efter 2 års uppehåll =D


Jag återkommer!!


Då var det dags igen....

Ja, nu är våren här och med den kommer alla småkryp, blommor, pollen och ångesten=) Vissa vårassociationer är trevligare än andra.

Vissa får någon typ av höstdepression, jag får det på våren - vilket är ganska knäppt, med tanke på att dagarna bara blir ljusare och ljusare, men så är det.

Varför undrar jag? Hur blir jag av med det?

Det känns lite som den där gnagande känslan i magtrakten när det känns som att du glömt något och räknar ner sekunderna tills du inser att du glömt hunden i bilen en varm sommardag, eller att hämta barnen på dagis. Men jag får aldrig den där "AH - shit!" känslan, eftersom jag inte vet vad det är jag glömt.
Något som brukar hjälpa är att ha något att se fram emot, ett ljus i horisonten - om du så vill.
Den här känlsan är extra stark i år och tror det är för att jag inte vet vad som kommer hända i mitt liv, om jag kommer stanna kvar i Skåne eller om jag kommer flytta och "börja på ny kula" någon annanstans med nya människor, vänner och skola. Jag vill gärna veta direkt, omedelbart, så snabbt som möjligt vad som händer också, men jag får fint vänta till mitten på juli (!!!!!!!!).
Den här känslan infinner sig inte ibland, utan den är konstant. Hela tiden. Så fort jag vaknar till när jag väl somnar efter att ha snurrat runt i tre timmar, eftersom där inte finns någon energi kvar i kroppen att hålla ögonen uppe med.
Detta är sjukt jobbigt!
På sommaren känns det inte lika jobbigt, då kan man göra upp planer: träffa vänner på stranden, ligga och sola på gröningen, spela kubb, åka hem till päronen och grilla - men våren, den är svår.
Alla mina vänner har flyttat uppåt landet för att plugga, och jag är kvar här nere, vilket gör det hela ännu lite svårare (nej, ni ska inte ha skuldkänslor!!) - blir inte lika lätt att säga "Men på torsdag kan vi väl mötas i stan och fika?".

Sen när jag kommer på att jag vill göra något, då ska jag helst ha gjort det redan.
Omöjligt. Men så är det, och det retar somliga till vanisnne........ (Min sambo har det inte lätt, till exempel, som får stå ut med en ena idén efter den andre......)

Mitt liv, so far

Bli inte rädd, tänker inte berätta vad som har hänt i mitt snart 22-åriga liv. Lugn och fin. Mer vad som händer just nu.
Det som tar upp störst "plats" i mitt liv nu är nog studierna (mina tankar, om inte annat!).
Har sökt in till KY i Landskrona, Hudvård. Verkar jätteskoj, har blivit kallad till intervju och har betalt intervjuavgiften och allt (jupp, pröjsa för att bli intervjuad.... bara en sån sak!) och nu är jag inte riktigt säker på att det är det jag vill göra..... Då väljer jag hellre något annat så att någon som verkligen vill kan ta min plats istället =) Men jag får se vad som händer under intervjun.
Sen har jag sökt lite olika högskoleprogram med varierande flyttlängd...

Malmö: Äldrepedagogprogrammet samt Arbetsliv & mångfald.
Lund: Personal- och Arbetslivsfrågor.
Landskrona: Hudvård
Karlskrona: Literature, Culture, and Digital Media (LCDM) - helt på engelska, me likey=)
Kalmar: socionomprogrammet x2 (olika inriktningar).
Växjö: socionomprogrammet.
Sundsvall: Kriminologiprogrammet.

Detta får jag lite panik över, det faktum att jag har valt utbildnignar med så spridda områden! Och jag kunde inte förstå varför jag gjorde så förrän för några dagar sedan när Anja (www.losells.blogg.se) informerade mig om läget: Jag vill göra så mycket som möjligt, på så kort tid som möjligt. Och det har hon rätt i, hon har rätt i mycket. När man kommer runt felsägningarna och de kryptiska meningarna som endast är klara till 1/3 - men jag älskar dig vännen!!

Det blir svårt i mitten av juli när man får antagningsbeskeden - vet inte riktigt hur man ska ställa sig till avstånden i.o.m att man har sambo och familj nere i Skåne. Men ibland måste man göra val som gagnar en själv, eller hur? 


Välkommen till min nya blogg!

Ja, vad mer kan man säga?
Efter att ha läst bloggar skrivna av "vänner och bekanta, nära och kära" insåg jag att man kan blogga om vad som helst! Helt fantastiskt (somliga tänker säkert - Grattis...... men men, poletten tar lite längre på sig hos mig - okej?!).
En blogg är lite som ett telefonsamtal med bästa vännen....man berättar om sin dag, vad man åt o.s.v. fast med bilder - och det är någon som tjuvlyssnar på linan;P Sen så avbryter inte vännen heller, man läser dennes blogg istället! =)
Aja, vi får se, kommer antagligen inte att skriva slaviskt - men i början blir det nog varje dag, så är det ju med allting nytt.

RSS 2.0